BURA U BOINGU, ISTRAŽITELJI DRŽE STVARI U SVOJIM RUKAMA: Trenutna situacija je sve, samo NIJE PROSTA! (VIDEO)
Boing, Foto: Printscreen/Youtube/NBC News

ISTRAGA

BURA U BOINGU, ISTRAŽITELJI DRŽE STVARI U SVOJIM RUKAMA: Trenutna situacija je sve, samo NIJE PROSTA! (VIDEO)

Dok se istraga odvija, zaposleni u Boingu će pregledati Drimlajnere koje još nisu isporučili kupcima avio-kompanije i izradiće plan za avione koji trenutno lete

Objavljeno:

Istražitelji istražuju da li zaposleni u Boingu nisu izvršili neke inspekcije kvaliteta njegovih 787 aviona, saopštila je u ponedeljak Federalna uprava za vazduhoplovstvo.

Istraga treba da utvrdi da li su inspekcije sprovedene i „da li su zaposleni u kompaniji možda falsifikovali evidenciju o avionima“, saopštila je FAA.

Dok se istraga odvija, zaposleni u Boingu će pregledati Drimlajnere koje još nisu isporučili kupcima avio-kompanije i izradiće plan za avione koji trenutno lete, saopštila je FAA.

FAA je saopštila da je Boing „dobrovoljno obavestio u aprilu da možda nije završio potrebne inspekcije kako bi potvrdio adekvatno spajanje i uzemljenje na mestu gde se krila spajaju sa trupom na određenim avionima 787 Dreamliner“.

Boing nije odmah komentarisao ovo pitanje.

U aprilu, inženjer Boinga je javno izneo različite navode o kvalitetu o nekoliko modela Boinga, uključujući Dreamliner. Sem Sejlfor je tvrdio da su prečice tokom proizvodnog procesa značile da male praznine u trupu 787 možda neće biti pravilno popunjene.

Bonus video:

00:16

ESPRESO: Pogledajte neverovatan snimak: Marko Nikolić svojim leđima vuče avion

(Espreso/CNN/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.